Всяка година The World`s 50 Best Restaurants публикуват традиционната си класация на

...
Всяка година The World`s 50 Best Restaurants публикуват традиционната си класация на
Коментари Харесай

Най-готините ресторанти в Европа, в които да ядем през 2023 г.

Всяка година The World`s 50 Best Restaurants публикуват обичайна си ранглиста на най-хубавите заведения за хранене, която ни служи като справочник за местата, които сигурно си заслужава да посетим. Те избират общо 50 ресторанта от целия свят, за които гласоподават повече от 1000 гастрономи, кулинари и ресторантьори от всички точки на земното кълбо.
 Geranium, Central, Disfrutar и най-хубавите заведения за хранене в света за 2022 година
Кой е най-хубавият ресторант в света за 2022 година

И къде по света се намират останалите в топ 5

И тази година не останахме без техните оферти. Сега обаче сме решили да насочим взор към пет други ресторанта в Европа, които ни предлагат от Forbes. От изданието вършат малко изследване, като се доверяват на някои специалисти, които обичат да се хранят добре. Те дават професионалната си оценка, въз основата на дългогодишния си опит и претенциозното си небце.

В това число влиза Кристиан Браск Томсен - кулинарен дипломат, награден режисьор, продуцент на втори документален филм и хазаин на невероятни вечери. Както и Марко Инверници, който пък е първият не-японски занаятчия на бонсай, гмуркач на огромни дълбочина и буен изследовател на най-иновативните заведения за хранене в света. В групата влиза и литовският супермодел, трансформирал се в международен дипломат на храната, Айсте Мисевициуте (Aiste Miseviciute), която потвърди своето име с блога Who Said that Models Don`t Eat?, като в този момент ръководи уеб страницата Luxeat. Ето и техните оферти, що се отнася до най-готините заведения за хранене в Европа, които да посетим през 2023 година Дано да имаме този шанс. 

AlpiNN, Маребе, Италия

Воден от далновидната философия на световноизвестния готвач Норберт Ниделкофлер " Cook the Mountain ", този новаторски ресторант е ситуиран на върха на един от върховете на величествените италиански Доломити.

Гостите могат да се насладят на менюто, въодушевено от планината, основано на прецизната сезонност и най-екологичния метод към локалните артикули в неповторимо пространство за хранене, което наподобява на всекидневна. Освен това ресторантът има спираща дъха 270-градусова панорама към долините и заснежените планини в близост. Гостите усещат, дишат, вкусват и най-после се изгубват в тази неповторима естествена конюнктура в един от най-висококачествените заведения за хранене в Европа. 

Bagá, Хаен, Испания

Преди да отвори седемместния Bagá в родния си град и да получи първата си звезда Michelin, основният готвач Педро Санчес получава класическо френско образование в Château de Bagnols във Франция. Учи се и от испански митове като Мартин Берасатеги.

" Неговото готвене е механически напълно, успокояващо и вкусно, само че в това време самоуверено и уголемява границите на творчеството. Педро има в действителност голям гений. Кой даже би си помислил да сервира говеждо на 180 дни със сос ванилия? Но в брилянтните му ръце всички тези комбинации работят съвършено ", пишат от Forbes.

Ikoyi, Лондон

Джеръми Чан, eдин от най-визионерските европейски готвачи на своето потомство, основава Ikoyi със своя другар Ире Хасан-Одукале през 2017 година, въодушевен от нигерийската кухня.

Две звезди Michelin и пет години по-късно Ikoyi значително надраства себе си. Готвенето към момента е обвързвано с гениалното потребление на западноафрикански подправки, само че е по-фокусирано върху интерпретацията на английската сезонност и фините артикули.

Lafleur, Франкфурт

Разположен измежду високи здания на финансисти, Lafleur е ресторант с двете звезди Michelin, заобиколен от гигантска палмова градина. Това е мястото, където Андреас Кролик от 2014 година подготвя веган кухня - доста преди този момент да се трансформира в фешън наклонност. Той го прави с активност, дълбочина и трудност, които ни карат да забравим за неналичието на месо или морски блага.

Всъщност Lafleur предлага две менюта: по-класическо, направено въз основата на морски блага, хайвер, месо, гъши дроб и по този начин нататък, което е отлично. Но забавното тук и повода за многочислените гости на ресторанта е точно веган менюто, което е и водещото. Освен това ресторантът има невероятна листа с виновност от типичен топ производители, които другояче не бихме помислили да асоциираме с веганска кухня.

La Villa Madie, Касис, Франция

Обяд с панорамна панорама към морето в живописното средиземноморско пристанище Касис, тъкмо това съставлява тризвездният френски ресторант La Villa Madie, който се ръководи от основния готвач Димитри Дройно, роден в Нормандия.

Той работи в топ заведения за хранене в Париж, преди да се реалокира в Южна Франция преди 15 години и да поеме La Villa Madie със брачната половинка си Мариел. А неговата безгранична обич към юга се отразява в готвенето му, което е цялостно със слънце, цветове и майсторски уравновесени усети. Без подозрение едно от най-хубавите открития тази година, заключват от Forbes.
Източник: lifestyle.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР